OHJAAJAT

Toimintafilosofiamme on yhdistää pilateksen vanhat viisaudet ja kokemus uusimpaan tietoon kehontoiminnasta ja liikkeiden anatomiasta ja luoda niistä laadukas kokonaisuus palvelemaan asiakkaitamme yksilöllisesti.

ANNA KARENIUS

// fysioterapeutti
// pilatesohjaaja ja laitepilatesohjaaaja
// yrittäjä

Tulin Raumalle 2004 pian valmistumiseni jälkeen Friskiin ammatinharjoittaja fysioterapeutiksi. Ennen fysioterapeutin koulutusta opiskelin liikunnanohjaajaksi ja vuosien saatossa olen käynyt useita lisäkoulutuksia niin valmentamiseen ja liikkeen ohjaamiseen kuin myös fysioterapiaan liittyen. Ihmisten liikuttaminen ja kuntosalimaailma on ollut juttuni jo teini-iästä lähtien. Vuodesta 2010 olen toiminut Wellness Friskin yrittäjänä ja toimitusjohtajana.

Pilatekseen tutustuin Kaisa Heikkilän pilates tunneilla 2000-luvun alkupuolella. Se oli ihastusta alusta alkaen mutta nuorelta ja nopeatempoiselta vaati toki kovasti kärsivällisyyttä. Perjantain aamu-tunti oli monen vuoden ajan minulle hetkeni keskittyä kuuntelemaan liikettä ja unohtaa pelkkä suorittaminen. Riittävän monta vuotta hengittämistä, keskustan käyttöä ja liikkeen virtaa Kaisan tunneilla, kaksi lasta ja Kaisan vihjailu asiasta kypsytti minut valmiiksi pilates-ohjaajakoulutukseen vuonna 2015 ja josta valmistuin 2016. 2022 valmistuin Somatic Studion koulutuksesta laitepilates-ohjaajaksi.

Ohjaamieni tuntien lisäksi käytän pilatesharjoitteita paljon myös työssäni fysioterapeuttina mm. selkäkipupotilaiden ja vatsalihasten-erkauma-asiakkaiden kanssa. Pilates on edelleen minulle intohimo, matkustaessani pyrin hakeutumaan pilates-ammattilaisten tunneille Suomessa ja maailmalla ja ammentamaan uutta myös koulutusten kautta. Pilates on minulle ennen kaikkea liikkeen tuntemista sisältä ulospäin ja sen oivalluksen toivoisin myös asiakkaideni saavuttavan. Vaikka pilates on välillä pikkutarkkaa pilkunviilaamista pidän huolen että ohjaamiltani tunneilta ryppyotsainen suorittaminen pysyy kaukana.LAUREN WRIGHT

// pilatesohjaaja ja laitepilatesohjaaja (BASI)
// GYROTONIC ja GYROKINESIS ohjaaja
// fysioterapiaopiskelija

Muutin Suomeen vuonna 2018 pieneltä Guamin saarelta (USA) mieheni perässä. Guamissa minulla oli oma pilates ja GYROTONIC-studio ja toin kaikki laitteet mukanani muuttaessani Raumalle. Olen onnellinen kun löysin Friskistä paikan laitteille ja pystyin jatkamaan pilateksen ohjaamista. 

Työskentelin alun alkaen ihan toisella alalla. Pilatekseen tutustuin sattumalta matkallani Honoluluun. Osallistuin siellä pilateksen mattotunneille ja hämmästyksekseni löysin itsestäni lihaksia joita en ollut koskaan aiemmin käyttänyt. Koukutuin nopeasti, pilates oli kuin kiehtova palapeli. Täsmällisten liikkeiden kautta opin kokoajan uutta kehostani ja tavasta käyttää sitä.  Vuodesta 2009 olen ollut sertifioitu pilatesohjaaja. Matkani varrella tutustuin myös GYROTONICIIN ja vihdoin sain kehostani muutamat todella jäykät kohdat liikkumaan. Vuonna 2011 sertifioiduin sekä GYROTONIC- että GYROKINESIS-ohjaajaksi. 


Ohjatessani toivon että pystyisin välittämään asiakkaille samanlaisia ahaa-elämyksiä omasta kehostaan joita itsekkin alussa koin. Olen erityisen kiinnostunut jalkaterästä ja siitä miten se voi vaikuttaa koko kehoon.  Pienet muutokset jalkaterän asennossa voi aikaansaada isoja muutoksia. Tavoitteeni on että asiakkaat pystyisivät viemään tunneilla oppimansa asiat käytäntöön ja jokapäiväiseen elämäänsä. Itsekin opin ohjatessani jatkuvasti uutta kehosta ja liikkeestä. Lisäksi käyn säännöllisesti jatkokoulutuksissa Suomessa ja maailmalla. Tällähetkellä opiskelen myös fysioterapeutiksi ja olen innoissani oppiessani myös lääketieteellistä puolta liikkeestä ja ihmiskehosta. Toistaiseksi ohjaan tuntini englanniksi mutta harjoittelen ja kehityn suomenkielessä koko ajan. Ohjaajana olen tarkka ja vaativakin mutta osaan pitää myös hauskaa. Nähdään tunneilla!

.