OHJAAJAT

Toimintafilosofiamme on yhdistää pilateksen vanhat viisaudet ja kokemus uusimpaan tietoon kehontoiminnasta ja liikkeiden anatomiasta ja luoda niistä laadukas kokonaisuus palvelemaan asiakkaitamme yksilöllisesti.

KAISA HEIKKILÄ

// fysioterapeutti & työfysioterapeutti
// pilates-ohjaaja
// Mindfulness-ohjaaja CFM®

Tie ja koulut on käyty Turussa, josta Espanjan kautta matka jatkui Raumalle ja vuosi sitten takaisin kotikaupunkiini Turkuun.
Kahden pojan syntymän jälkeen 90-luvun puolen välin jälkeen olin jo varsin raumalainen, mutta turkulaisuus vei nyt voiton.

Fysioterapeutin työtä olen tehnyt yrittäjänä lähes koko työurani ajan. Vuosiin ja vuosikymmeniin mahtuu lukuisia lisäkoulutuksia sekä kursseja, lisäksi olen toiminut Kuntourheiluliiton kouluttajana sekä personal trainerina. Työfysioterapeuttina toimiminen on ollut osa työtäni 2000-luvun alusta lähtien ja onkin nykyisin päätyöni. Toimeksiantajani on tällä hetkellä Lääkärikeskus Aava Turussa. Lisäksi työskentelen Rauman ja Salon Terveystalossa päivän viikossa.
 

Pilates-kursseille eksyin 2000-luvun alkupuolella ja valmistuin vuonna 2006 pilates-ohjaaksi. Yhdestä 10 hengen ryhmästä kasvoi vähitellen 9 ryhmän ja 100 oppilaan pilates-studio. Siirryttäni päätoimiseksi työfysioterapeutiksi sain ilokseni ystäväni, henkisen pikkusiskoni Anna Kareniuksen mukaan ja Anna opiskeli myös pilates-ohjaajaksi. Tällä hetkellä ohjat ovatkin Annan käsissä. Rakkaus tähän kehon ja mielen sekä hengityksen upeaan yhdistelmään on ollut palavaa kaikki nämä vuodet, ja on edelleen.


Uusin intohimoni on Mindfulness, MBSR. Tämä alkuperäinen proferssori Jon Kabat- Zinnin kehittämä Mindfulness Based Stress Reduction- menetelmä on suomennettu sanoin "hyväksyvä tietoinen läsnäolo". Metodin peruspilareita ovat yksinkertaiset ja helposti opittavat mietiskely- ja joogaharjoitukset. Keskeistä on hyväksyvän, tietoisen läsnäolon harjoittaminen ja hengitykseen keskittyminen. Stressinhallinta ja rentoutumiskyky lisääntyy vääjämättä harjoittelun myötä. Mindfulness MBSR-menetelmää käytetään mm. yritysmaailmassa, urheilijoiden keskuudessa, univaikeuksien voittamiseksi ja tehostamaan sekä fyysisestä että henkisestä rasituksesta palautumista.

Mottoni onkin "Hengitä Siskoni, hengitä".

ANNA KARENIUS

// fysioterapeutti
// pilates-ohjaaja
// työfysioterapeutti.

Tulin Raumalle pian valmistumiseni jälkeen Friskiin ammatinharjoittaja fysioterapeutiksi. Ennen fysioterapeutin koulutusta opiskelin liikunnanohjaajaksi ja vuosien saatossa olen käynyt useita lisäkoulutuksia niin valmentamiseen ja liikkeen ohjaamiseen kuin myös fysioterapiaan liittyen. Ihmisten liikuttaminen ja kuntosalimaailma on ollut juttuni jo teini-iästä lähtien. Vuodesta 2010 olen toiminut Wellness Friskin yrittäjänä ja toimitusjohtajana.

Pilatekseen tutustuin Kaisan ensimmäisten kurssilaisten joukossa. Se oli ihastusta alusta alkaen mutta nuorelta ja nopeatempoiselta vaati toki kovasti kärsivällisyyttä. Perjantain aamu-tunti oli monen vuoden ajan minulle hetkeni keskittyä kuuntelemaan liikettä ja unohtaa pelkkä suorittaminen. Riittävän monta vuotta hengittämistä, keskustan käyttöä ja liikkeen virtaa Kaisan tunneilla, kaksi lasta ja Kaisan vihjailu asiasta kypsytti minut valmiiksi pilates-ohjaajakoulutukseen vuonna 2015 ja josta valmistuin 2016.

Ohjaamieni tuntien lisäksi käytän pilatesharjoitteita paljon myös työssäni fysioterapeuttina mm. selkäkipupotilaiden ja vatsalihasten-erkauma-asiakkaiden kanssa. Pilates on edelleen minulle intohimo, matkustaessani pyrin hakeutumaan pilates-ammattilaisten tunneille Suomessa ja maailmalla ja ammentamaan uutta myös koulutusten kautta. Ennen kaikkea pilates on minulle liikkeen tuntemista sisältä ulospäin ja sen oivalluksen toivoisin myös asiakkaideni saavuttavan.