PILATES


Pilates on kehonhallintamenetelmä, jonka isä on saksalaissyntyinen Josef Pilates. Hän aloitti metodinsa, "method of contrology", kuten itse sitä kutsui, kehittämisen jo 1926 ja jatkoi kehitystyötään Yhdysvalloissa aina kuolemaansa saakka 1967. Hän ei suojannut menetelmäänsä patentein, joten kuolemansa jälkeen kehitystyötä on voitu jatkaa edelleen.


Pilates on vuosikymmenien saatossa kehittynyt huippuunsa hiottu kehonhallintatekniikka, joka vahvistaa syviä vatsalihaksia ja keskivartaloa tehokkaasti, kohentaa ja ylläpitää ryhtiä, sekä tukee selän hyvinvointia. Menetelmän avulla voit harjoittaa itsellesi tasapainoisen ja vahvan lihaksiston, sekä joustavat nivelet ja hyvän lihasvenyvyyden. Keskittyminen, hengitys ja liikkeenvirtaus ovat pilates-harjoittelun keskeisiä teemoja. Nämä auttavat kehontuntemuksen lisääntymisessä ja uusien liikemallien hahmottamisessa, ja samalla pilatesharjoitukset ovat usein mitä parhaimpia tietoisen läsnäolon harjoituksia.


Pilates sopii kaikenikäisille ja -kuntoisille liikkujille, niin liikuntaharrastuksen aloittaville kuin ammattiurheilijoille. Se sopii myös loukkaantumisten jälkeen lihasten vahvistamiseen sekä henkilöille, jotka haluavat eroon selkä- ja hartiakivuista.


HARJOITTELU

Pilatesharjoittelun voi aloittaa yksilöopetuksena tai johdantokurssilla. Uudet johdantokurssit alkavat aina syksyllä ja vuodenvaihteessa. Johdantokurssin jälkeen voit jatkaa harjoittelua mattotuntien alkeis- tai alkeis-jatko -ryhmässä ja myöhemmin jatkoryhmässä. Tunneille voi tulla mukaan myös suoraan mikäli sinulla on aiempaa kokemusta pilates harjoittelusta.  

Ohjaamme sekä  mattopilates että laitepilates-tunteja. Studiolta löytyy kaikki klassiset pilateslaitteet. Laitetunnin voit varata myös duona tai circuit-tuntina. Laitepilateksen startti-kursseja ja 4 henkilön pienryhmiä  tulossa keväällä 2023. Mattotunneilla  käytämme myös pienapuvälineitä, kuten palloja, pilatesrullia, kuminauhoja, pilatesrengasta jne.

Paikan päältä löytyvät matot sekä kaikki muutkin välineet, joita harjoittelussa tarvitset. Pukuhuoneet, suihkut sekä lukolliset kaapit tekevät tunnille saapumisen helpoksi. Riittää kun saavut paikalle, mukanasi treenivaatteet joissa itse viihdyt. Tunneilla voi käyttää sukkia tai olla avojaloin; kenkiä ei tarvita.

Pilatesharjoittelu etenee prosessina, jossa vähitellen luovutaan vanhoista, usein virheellisistä liikemalleista. Tuloksellinen harjoittelu ja kehitys vaativat tarkkaa ohjausta ja opetusta taitavan ohjaajan johdolla, mutta kysyy myös sinulta sitoutumista harjoitteluun. Josef Pilateksen sanoin:

"IN 10 SESSIONS YOU`LL FEEL THE DIFFERENCE, IN 20 SESSIONS YOU´LL SEE A DIFFERENCE, AND IN 30 SESSIONS YOU´LL HAVE A WHOLE NEW BODY"